Unicum E4 1 - 4  BAS JO11-4
14-4-2012, 09:45 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Sterk BAS E4 boekt eerste overwinning!

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Unicum E4 op het programma. Unicum, die op dat moment op de 7e plaats stond, had slechts 8 tegentreffers, maar scoorde er ook maar 10. BAS E4 wist nog geen wedstrijd te winnen in de 3e klasse 05, maar vertrok vol vertrouwen richting Lelystad.

Na een korte warming-up van minder dan 5 minuten, begon BAS E4 in een verrassende 3-2-1 formatie. Vanaf de eerste minuut werd Unicum onder druk gezet en er werd lustig op los gecombineerd. Achterin stond het als een huis, met Luc in het centrum en aan de zijkanten Luca en Ryan. Daarvoor stonden de loopwonders en technicus Bart en Dagan. Anis stond voorin de spits, wat zijn trouwe aanhang uit België goed zichtbaar goed deed.

BAS wist in de eerste helft veel kansen te creëren, maar was slordig in de afronding. Er viel uiteindelijk 1 treffer te noteren van wie anders dan Bart Knorren. Zijn doelpunt werd uitgebreid gevierd met een ingestudeerd dansje met zijn maatje Dagan. Het was verder aan de topverdedigers Roy, Luc, Luca, Ryan en later Jurjen te danken dat we niet achter stonden. 1 minuut voor de rust wist Unicum toch te scoren. De wijze waarop was wel weer typerend voor de E4. Een speler die dreigt te schieten, iedereen stopt met lopen en de bal gaat er uiteindelijk weer in. Zo gingen we de rust in met een toch wel onterechte 1-1 stand.

In de rust was er maar één opmerking en dat ging over het tegendoelpunt. Voor de rest gewoon zo blijven spelen, de kansen nu wel afmaken en dan gaan wij hier voor het eerst winnen. Iedereen had er zichtbaar vertrouwen in en ging vol goede moed het veld weer in.

De tweede helft verliep een stuk beter. Unicum werd kapot gespeeld en de meegereisde supporters uit Biddinghuizen werden verwend met fantastische combinaties. Anis, die uitstekend speelde in de spits, was eerst nog wat gespannen door al zijn familie langs de lijn. Uiteindelijk was hij zijn zenuwen de baas en scoorde de 1-2 en 1-3. Jasper liet opnieuw zien dat ook hij goed kan keepen en Roy nam de plaats in de verdediging ook uitstekend in. Vlak voor tijd viel ook nog de 1-4 door een doelpunt van Luca.

Uiteindelijk dus een knappe 1-4 overwinning. De wijze waarop was nog wel het belangrijkst. Prima voetbal en een goede inzet toppers! Na de wedstrijd deed coach Leon nog een belofte: "Als jullie volgende winnen van Dos Kampen en dan van de E2, dan trakteer ik op patat".