29-10-2011, 08:45 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

Sterke 1e helft van Lelystad E10 is BAS E4 te machtig

Zaterdag 29 oktober speelde BAS E4 een uitwedstrijd tegen de jongens van Lelystad '67 E10, die tot dat moment 4 keer hadden gewonnen en 2 keer verloren in de competitie. Hierdoor hadden zij 3 punten meer dan BAS E4 en stonden dus hoger geklasseerd.

In tegenstelling tot vorig jaar konden de jongens zich nu in een schitterend nieuwe kleedkamer omkleden voor de wedstrijd. De begeleiding kon deze ochtend over een complete selectie beschikken. Vooraf dus weinig problemen. Roy Woud gaf aan dat hij deze ochtend wou voetballen, waardoor Jurjen als keeper aan de wedstrijd begon.

Vanaf minuut één was het gelijk al duidelijk dat BAS E4 een lastige wedstrijd te wachten stond. Lelystad zat er kort op en waren razendsnel in de omschakeling. BAS werd overrompeld en kon via keeper Roy Woud nog even in overeind blijven. Dit duurde niet lang en al snel kwam Lelystad op een ruime voorsprong. Uiteindelijk stond het 4-0 bij rust.

In de tweede helft kregen we een heel ander BAS te zien. Roy en Luc vormde een ijzersterk duo in de verdediging en Bart Knorren was ongrijpbaar voor de verdedigers van Lelystad. BAS kreeg een paar goede kansen, maar bij een snelle counter was het toch weer Lelystad die de 5-0 scoorde. Hierna golfde het spel op en neer en de Biddinghuizenaren konden nu wel meekomen. Goals waren er in overvloed en uiteindelijk was er een 9-4 eindstand in het voordeel van Lelystad E10. Bart scoorde net als vorige week 3 keer en gaf daarnaast de assist op Ryan. Tot slot nog de complimenten aan Jasper, die deze ochtend ook uistekend speelde!