DOS Kampen E6 2 - 5 (1 - 3) BAS JO11-4
1-10-2011
De Maten, De Maten 2 Kampen

Uitstekend spel leidt tot 5-2 overwinning

Zaterdag moesten we al vroeg ons bed uit. De wedstrijd begon om 08:30 in Kampen, waardoor wij al om 07:30 moesten verzamelen. Kleine oogjes bij de begeleiding en ouders, maar de kinderen leken er weinig moeite mee te hebben. Helaas moesten we het deze zaterdag doen zonder de zieke Ryan en Jasper, waardoor wij geen wissels tot onze beschikking hadden.

De wedstrijd begon moeizaam aan de kant van BAS. In de 4e minuut leek het ook 1-0 te worden voor Dos Kampen, maar Luc kreeg het toch nog voor elkaar om de bal net voor de lijn weg te werken, waardoor het 0-0 bleef. BAS combineerde er vervolgens lustig op los onder aanvoering van Bart Knorren, die zijn rol als verdediger uitstekend invulde en goed het overzicht behield. Naast hem stond Luc opgesteld, die veel ballen wist te onderscheppen. In de 7e minuut was het raak. Topscoorder Anis kreeg de bal van Jurjen, was de verdedigers te snel af en scoorde de 0-1. Hierna was veel eenrichtingsverkeer. Er werd uitstekend overgespeeld en het publiek kreeg de ene na de andere goede aanval te zien. In de 10e minuut volgde de 0-2 van Elijah, die de bal met veel gevoel over de keeper schoot na een goede pass van Anis. 2 minuten later was het weer raak. Luca gaf een geweldige diepe bal op Anis, waarna El Achak de keeper omspeelde en scoorde, 0-3. Hierna werd er even niet gescoord. Dos Kampen kwam er nog een paar keer goed uit, maar Roy keepte uitstekend. Net als vorige week dachten wij vlak voor de rust dat we met een 3-0 voorsprong zouden rusten, maar opnieuw scoorde de tegenstander in de 24e minuut de 1-3.

In de rust ruilde Roy van shirt met Luc en begon achterin. Wissels hoefde er niet worden toegepast. De enige tip die ze meekregen was het overzicht houden voor het doel, omdat de spelers vaak voor eigen succes kozen, terwijl andere helemaal vrij stonden.

Jurjen scoorde in de 29e minuut de 1-4, na opnieuw een prima assist van Anis. In het vervolg van de 2e helft kreeg BAS E4 enorm veel kansen, waarvan er maar 1 werd benut door Luca. Hij schoot de bal mooi en hoog over de keeper. Dos Kampen scoorde nog één keer tegen. Het was vooral aan Luc te danken dat dit er niet meer waren. De dubbele cijfers hadden makkelijk gehaald kunnen worden als we de kansen hadden afgemaakt. Soms had de afgespeeld kunnen of moeten worden, maar vaak waren we te onrustig. Iedereen wilde zó graag scoren, waardoor het niet lukte. Bart was wel erg ongelukkig, door 5 100% kansen te missen. Dit maakt allemaal niet zoveel uit. Het belangrijkste was het spel en dat zag er heel goed uit. Alle ouders waren onder de indruk van de vlotte aanvallen die ze hadden gezien. Er zit een stijgende lijn in het spel en dat is belangrijk!

Op dit moment bevinden we ons op een uitstekende 4e plaats. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat we tot nu toe vrij gemakkelijke tegenstanders hebben gehad. Aanstaande zaterdag wacht een hele moeilijke tegenstander. Dan spelen we namelijk thuis tegen koploper Reaal Dronten E2. 08:30 aanwezig en om 09:00 spelen. Tot dan!

Leon

Anis El Achak

Luca Schaap

Jurjen de Vries

Elijah Requena

DOS KAMPEN E6 - BAS JO11-4: 2 - 5 (1 - 3)

7' doelpunt 1 - 0  Anis El Achak (Jurjen de Vries)
10' doelpunt 2 - 0  Elijah Requena (Anis El Achak)
12' doelpunt 3 - 0  Anis El Achak (Luca Schaap)
24' doelpunt 3 - 1
29' doelpunt 4 - 1  Jurjen de Vries (Anis El Achak)
36' doelpunt 5 - 1  Luca Schaap (-)