IJVV E5 9 - 5  BAS JO11-4
17-9-2011, 09:45 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

BAS E4 weet weer wat verliezen is

BAS E4 heeft afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen niet weten te winnen. Uit in IJsselmuiden werd er met 9-5 verloren tegen de jongens van IJVV E5.

De leiding van BAS E4 kon deze zaterdag niet over een complete selectie beschikken. Ryan van der Voorst ontbrak vanwege een weekendje weg.

Het verschil in leeftijd viel gelijk al op tijdens de warming-up. Veel grote jongens bij de tegenstander. IJVV E5 bestond uit allemaal tweedejaars E-pupillen, terwijl BAS E4 alleen maar over eerstejaars beschikt.

De wedstrijd begon goed voor de Biddinghuizenaren. Al na 3 minuten stond het 0-1 door een eigen doelpunt uit een uitstekende corner van Luca. Deze voorsprong hield niet lang stand. De jongens van IJVV schakelde goed en snel om van verdedigen naar aanvallen en ook weer andersom. BAS E4 kon dit niet altijd bijbenen. Soms bleven de middenvelders ook gewoon voorin staan, terwijl ze juist moesten meeverdedigen. IJVV scoorde tussen de 5e en 20e minuut 3x, waardoor het 3-1 stond. Dat het niet meer stond was opnieuw te danken aan keeper Woud. De laatste 5 minuten voor rust liet BAS zien hoe goed het kan voetballen. Ineens liep het wel lekker en zo kwamen er ook een aantal goede kansen. Bart scoorde uiteindelijk op fantastische wijze de 3-2. Een bal met veel gevoel met de binnenkant van de wreef belandde in de verre kruising. Net toen iedereen dacht dat scheids voor het rustsignaal zou fluiten, scoorde Jurjen zelfs de 3-3! Een schot van afstand kon niet gestopt worden door de doelman en zo gingen we met een 3-3 stand de rust in.

Roy gaf in de rust aan dat hij niet meer wou keepen en daarom ruilde hij met Luca. De tweede helft begon uitstekend. Een hoge voorzet van Elijah na een corner werd direct uit de lucht op de schoen genomen door Jasper. Een knap schot met een doelpunt tot gevolg, 3-4! Het leek er even op dat we hier toch konden winnen. Een uitstekende comeback na een 3-1 achterstand! Helaas was het na 1 minuut alweer raak aan de andere kant, 4-4. Hierna was IJVV niet meer te stoppen. Onze jongens gaven niet alles, maar dit was niet de grootste oorzaak van het verlies. Vaak konden ze het simpelweg niet bijbenen. Zo liep IJVV uit naar een 9-4 voorsprong. Roy Woud maakte vlak voor tijd nog de 9-5 en was hier erg blij mee. Goed teruggekomen met goed voetbal, maar een overwinning zat er helaas niet in. De volgende keer proberen om dat goede voetbal een hele wedstrijd te laten zien.

Goed blijven trainen en goed luisteren! Tot zaterdag!

Leon

Eigendoel

Jasper Schmidt

Jurjen de Vries

Bart Knorren

IJVV E5 - BAS JO11-4: 9 - 5

3' doelpunt 1 - 0  Eigendoel (Luca Schaap)
23' doelpunt 2 - 3  Bart Knorren (-)
25' doelpunt 3 - 3  Jurjen de Vries (-)
30' doelpunt 4 - 3  Jasper Schmidt (-)

Opstelling BAS JO11-4 (1-2-1-2-1):