BAS JO11-4 - Go Ahead K. E4 : 7-2

BAS JO11-4 7 - 2 (5 - 1) Go Ahead K. E4
10-9-2011, 09:00 uur

BAS E4 start competitie met eenvoudige overwinning

BAS E4 opent de competitie met een driepunter tegen Go Ahead Kampen E4. Een ruime 7-2 overwinning, maar nog een hoop punten om te verbeteren!

Vooraf waren er wat personele problemen voor leider Leon. Leider Jules en zoon Jurjen de Vries waren afwezig, net als Elijah Requena. Gelukkig was Leander Touw bereid om aan te sluiten bij BAS E4, hij begon gelijk op de mid-mid.

De opening van de wedstrijd was wat rommelig. Veel balverlies door te veel een eigen actie te maken. Toch kwam BAS E4 in de 7e minuut op 1-0. Leander maakte een lange solo, besloot om nog een man uit te spelen ipv direct te schieten en werd vervolgens hard onderuit gehaald. Het gevolg was een pijnlijke enkel voor Leander en een penalty voor BAS. Leander besloot deze zelf te nemen en schoot zo de 1-0 binnen. Lang konden de jongens hier niet van genieten, want binnen één minuut was het alweer 1-1. In het vervolg van de eerste helft liepen de Biddinghuizenaren uit naar een ruime 5-1 ruststand. Dit was vooral de danken aan keeper Roy en de verdedigers Ryan en Bart. Een paar grote kansen voor de grote spits van Go Ahead Kampen, maar keeper Roy redde uitstekend. Ryan en Bart moesten vol aan de bak, omdat er slecht werd meeverdedigd door het middenveld. Vaak werd er te laat omgeschakeld, waardoor Go Ahead vaak met één of twee spelers meer voor het doel kwamen. Gelukkig stonden Bart en Ryan er nog om dit tegen te houden. 5 doelpunten in één helft is zeker niet verkeerd, maar het hadden er meer kunnen zijn. Als we beter het overzicht hadden bewaard voor het doel, dan hadden we zaterdag gemakkelijk de dubbele cijfers kunnen halen.

In de tweede helft werd het uiteindelijk 7-2 door Anis die zijn eerste twee doelpunten van het seizoen maakte. Luca viel nog op door zijn goede spel vanuit de mid-mid. U zult misschien nu denken dat dit verslag wel erg negatief is geschreven. De 7-2 overwinning was ook zeker niet verkeerd, maar het kan nog beter. Hier willen wij ons juist op focussen, zodat het team alleen maar beter wordt. Je speelt als een team. Je gaat samen in de aanval, maar verdedigen doe je ook samen. Sneller terug naar achter en voor het doel het overzicht behouden voor je medespelers. Talent is er in overvloed en de onderlinge sfeer is goed.

Zaterdag spelen we uit tegen IJVV E5. Eens kijken wat het wordt!

Leon

Leander Touw

Anis El Achak

Bart Knorren

Luc Engwerda

BAS JO11-4 - GO AHEAD K. E4: 7 - 2 (5 - 1)

7' doelpunt 1 - 0  Leander Touw (-)
8' doelpunt 1 - 1
13' doelpunt 2 - 1  Bart Knorren (-)
17' doelpunt 3 - 1  Leander Touw (-)
21' doelpunt 4 - 1  Luc Engwerda (-)
25' doelpunt 5 - 1  Leander Touw (-)

27' doelpunt 5 - 2
37' doelpunt 6 - 2  Anis El Achak (Luca Schaap)
45' doelpunt 7 - 2  Anis El Achak (-)

Opstelling BAS JO11-4 (1-2-1-2-1):