BAS JO11-4 - WHC E6 : 9-2

BAS JO11-4 9 - 2 (3 - 0) WHC E6
29-8-2011

Ruime overwinning BAS E4 bij eerste bekerwedstrijd

BAS E4 is het seizoen begonnen met een simpele overwinning op WHC E6. In Biddinghuizen opende het talenten team het seizoen met een ruime 9-2 overwinning.

Vooraf was het nog even puzzelen voor de leiders Jules de Vries en Leon Ceelen. Bart, Jasper, Ryan en Anis waren op vakantie, waardoor er slechts 5 jongens beschikbaar waren. Gelukkig waren Tyrick, Aimen en Stef bereid om deze avond mee te doen.

Het begin van de wedstrijd was nog wat rommelig aan beide kanten. Niet iedereen begon scherp aan de wedstrijd en de jongens moesten ook duidelijk wennen. Een lange vakantie, nieuwe gezichten, eigenlijk wel logisch. Na 10 minuten was het dan toch raak. Luc Engwerda, die vorig seizoen in de F2 vooral in de verdediging stond, startte in de spits en liet zich gelijk zien. Hij kreeg de bal voor de voeten en knalde de bal hard binnen! Het spel werd er alleen maar beter en snel volgde doelpunt nummero 2 voor Luc. Een uitstekende onderschepping van Jurjen, gevolgd door een pass op maat, leidde tot de 2-0. Aimen zorgde vervolgens nog voor de 3-0 ruststand.

De tweede helft probeerde WHC nog wel weerstand te bieden, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Roy stond net als vorig seizoen weer goed te keepen en de verdediging stond als een huis. Tyrick toonde zijn klasse, Jurjen zat er weer vaak goed tussen en Stef speelde een prima 2e helft. Luca had veel geslaagde acties, maar had veel pech in de afronding. Een doelpunt had hij zeker verdiend. Goals waren er in overvloed en uiteindelijk een 9-2 eindstand. De trukendoos van Jurjen ging nog even open en hij maakte nog een goal. Elijah scoorde er 3 en speelde vanuit de mid-mid uitmuntend. Luc 'de kogel' scoorde met 3 doelpunten meer dan het vorige seizoen (2 doelpunten) en liet zien dat hij in de spits goed uit de voeten kan. Bij de goal van Aimen staat 'magistraal' genoteerd in mijn boekje, maar hij vertelde later dat het niet de bedoeling was. Het was in ieder geval een lob van grote schoonheid!

De eerste bekerwedstrijd is gespeeld en de eerste overwinning is een feit. Zaterdag spelen we thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen Unicum E6. Tot dan!

Elijah Requena

Luc Engwerda

Aimen El Achak

Jurjen de Vries

BAS JO11-4 - WHC E6: 9 - 2 (3 - 0)

10' doelpunt 1 - 0  Luc Engwerda (-)
14' doelpunt 2 - 0  Luc Engwerda (Jurjen de Vries)
20' doelpunt 3 - 0  Aimen El Achak (-)

28' doelpunt 4 - 0  Elijah Requena (Stef Bregman)
35' doelpunt 5 - 0  Elijah Requena (-)
40' doelpunt 5 - 1
42' doelpunt 6 - 1  Jurjen de Vries (-)
45' doelpunt 7 - 1  Elijah Requena (-)
47' doelpunt 8 - 1  Aimen El Achak (-)
49' doelpunt 9 - 1  Luc Engwerda (-)